- - - - - -
kedd, 27 február 2024

 

 

  

 


 

 

A szekszárdi Családok Átmeneti Otthona kétmillió forint támogatást és tárgyi adományokat kapott az AVON cégtől

 

A 2023. 07. 05. napon tartott ünnepélyes adományátadón az AVON Cosmetics Hungary Kft divízióvezetője, Zubányné Fehér Szilvia, Kiss Noémi zónamenedzser, Diószegi Ildikó és Schulteisz-Bareith Brigitta koordinátor is jelen voltak. Az AVON képviselői elmondták, hogy már 20 éve fontos cél a cég számára, hogy jótékony célokat támogasson, ezt egyrészt az emlőrák elleni küzdelem, másrészt a családon belüli erőszak megfékezése programjai kapcsán valósítja meg.

A szekszárdi Családok Átmeneti Otthona munkája során kiemelt szerepet szán a nők elleni erőszak megfékezésének és a bántalmazást elszenvedett családok, anyák, gyerekek számára is nyújt segítséget. A Kedvezményezett ezen rászorulók helyzetére nem csak rendszeresen felhívja a figyelmet, hanem elhelyezést, ellátást és egy szakmai team segítségével lelki segítségnyújtást is ad a kapcsolati erőszak áldozatainak részére. További célja az otthontalanság megszüntetése, a családi konfliktus felszámolásával, kezelésével, illetve e lehetőség hiányában új otthon felkutatásával.

A bántalmazó környezetből menekülő, és a Családok Átmeneti Otthonában menedéket kereső felnőtteknek és gyermekeiknek méltó, kulturált, biztonságos, esztétikus lakókörnyezetet igyekszik biztosítani az otthon. A most kapott támogatásból megvalósulhat az elamortizálódott udvari és benti berendezési tárgyak, textíliák, elektronikus gépek cseréje, illetve a hiányzó dolgok pótlása. Virágládák, virágok, homokozó és udvari berendezési tárgyak vásárlására fog sor kerülni. Az ingergazdag, élményt nyújtó kül- és beltéri játékok a gyermekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlenek. Az emeleti társalgóban egy játékkuckó kialakítására kerül majd sor készségfejlesztő matatófallal, vidám fali képekkel, és fejlesztő társasjátékok, kézműves alapanyagok beszerzése is a megvalósítandó célok között szerepel. Az otthon udvari programjának a lebonyolításához és a krízis élelmiszerraktár feltöltéséhez is anyagi hátteret nyújt a mostani támogatás.

A pénzben nyújtott adomány mellett tárgyi eszközökkel, főként tisztálkodási- és illatszerekkel ajándékozta meg az AVON cég az otthon dolgozóit és lakóit, amelyeket Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Szekszárd Megyei Jogú Város Humán szolgáltató Központjának intézményvezetője és Kerekesné Varga Veronika, a Családok Átmeneti Otthonának szakmai vezetője vettek át, és fejezték ki köszönetüket a támogató cég felé

.

KÉPEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 


 


 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 


 

 

 

 

 


 

 

Rajzpályázat, vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésének képei 2020. december

 

 


 

 

Kedves KEF Tagok!

Kedves Kollégák!

 

Örömmel küldöm tudatom Veletek, hogy a tervezett Szociális Munka Napi ünnepség családias, meleg hangulatban, sikeresen lezajlott. A mai naptól egy cseresznyefa áll, s hirdeti a szociális munka fontosságát a CSÁO udvarán.

 

Szeretettel GRATULÁLUNK minden szociális területen dolgozó kollégának, különösen Nagy Janka Teodórának, és Tolácziné Varga Zsuzsannának a területen kifejtett évtizedes áldásos munkájáért, Ők azok, akik zászlóshajóként mutatják az utat ezen a területen! Köszönetünk kifejezéseként a mellékelt díszoklevelet adtuk át!

 

Köszönjük továbbá:

Dr. Kertész Ágnesnek a csereszfa facsemetét.

Majnay Gábornak és Kacz Zoltánnénak az emléktáblát.

Forray Zéténynek a szép versmondást.

A RÉV dolgozóinak a szervezést és a díszoklevél szerkesztését.

 

Az ünnepségen készült fotókat tartalmazó linket mellékelten küldöm.

https://drive.google.com/drive/folders/1HBpRVB6KpagzZFstOIOtmQgntLFBxLeT?usp=sharing

 

Kérlek, hogy a járvány ideje alatt fokozottan vigyázzatok magatok, hozzátartozóitokra, s a rátok bízottakra!

 

Minden Kollégának kívánok betegségmentes, és szakmailag sikeres éveket!

 

Szeretettel:

 

Kálóczi Andrea
szakmai vezető
Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum
+36 20 576 1945
+36 30 491 7937

 

 

 

„Segítők fái egy jobb világért!” – 2020

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 


 

 

 


 


 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

 Egy huszonöt pontból álló intézkedési tervet dolgozott ki a szekszárdi önkormányzat, tekintettel a koronavírus-járványra.

Az önkormányzat közleményét az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé.

Szekszárd 25 pontos intézkedési terve