- - - - - -
szombat, 25 május 2024

 

  

 

Szakmai tanácskozás

Szekszárd, 2020.

 

A Humánszolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Család – és Gyermekjóléti Szolgálata Szekszárd város éves szakmai tanácskozását 2020. február 20. napján tartotta meg.

A szakmai tanácskozás témája a hozzátartozók közötti erőszak témája köré épült. A nagyszámban megjelent észlelő és jelzőrendszeri tagokat (kb. 85 fő) Tolácziné Varga Zsuzsanna intézményvezető köszöntötte.

 

A szakmai tanácskozás során a Szolgálat szakmai vezetője Fábián Anita értékelte a 2019. évben végezett tevékenységüket, az észlelő és jelzőrendszerrel kialakított együttműködésüket, valamint felvázolta a 2020. év tervezett szakmaközi megbeszéléseinek témáit. Az NFSZK fogyatékosságügyi tanácsadója tájékoztatta a megjelenteket az általuk nyújtott szolgáltatásokról és a program aktuális változásairól.

 

A szakmai tanácskozás a hozzátartozók közötti erőszak témája köré épült, reagálva a társadalmi probléma aktualitására, súlyosságára, fontosságára. A hozzátartozók közötti erőszak elméleti és gyakorlati kérdéseit dr. Dohóczki Csilla a Szekszárdi Járási Ügyészség ügyésze ismertette, a rendőrség szerepét az erőszak visszaszorításában Huszti Gábor r. őrnagy taglalta. A kapcsolati erőszak rejtett tényezőiről érdekfeszítően, gyakorlati példákon keresztül Proszonyák Ida a Borostyánvirág Alapítvány Dél-Dunántúli Regionális Krízisambulancia szakmai vezetője tartott előadást.  A tanácskozás az intézményvezető zárógondolataival ért véget.

 

 A tanácskozásról készült fényképek megtalálhatóak a Képgaléria menüpontba.