- - - - - -
vasárnap, 14 április 2024

Kórházi szociális munka rövid leírása

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Központ által működtetett kórházi szociális munka preventív jellegű, a gyermekosztályon, a szülészeti-nőgyógyászati osztályon jelentkező, szociális munkás segítségét, koordinálását igénylő szolgáltatás.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján elmondható, hogy a problémák nagy részét általában közvetlenül a kórházban dolgozó szociális munkásnak jelezték – aki szükség esetén – segítséget kért és kapott a Központ munkatársától, aki havi rendszerességgel kereste a kórház dolgozóit a kooperatív kapcsolat kialakítása érdekében.

  1. december 20. napon lépett életbe a „Kihűléssel kapcsolatos” EMMI eljárás rend, melyben előírták az egészségügyi szolgáltatóknak, hogy kihűléssel kapcsolatos probléma esetén a fent írt készenléti szolgáltatás biztosítására működtetett telefonra kell jelezniük intézkedés foganatosítása céljából. 2018. évben két ilyen esetben érkezett jelzés, mely ügyben intézkedés valósult meg. Mindkét esetben az azonnali, közvetlen segítségnyújtás óta is szociális segítő tevékenységben részesülnek az ügyfelek.