- - - - - -
vasárnap, 14 április 2024

KÖZÖSSÉGI PSZICHIÁTRIAI ELLÁTÁS

 

A szolgáltatás kereteit a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló 1993. évi III. tv. és a személyi gondoskodást nyújtó szociális intézmények szakmai feladatairól és működésük feltételéről szóló 1/2000. (I.7.) SZCSM rendelet szabályozza.

A közösségi ellátás a pszicho-szociális rehabilitáció eszközeivel nyújt segítséget a saját lakókörnyezetükben élő krónikus pszichiátriai betegeknek. Célja, a betegségből adódó károsodás, pszicho-szociális fogyatékosság okozta hátrányok leküzdése annak érdekében, hogy a pszichiátriai betegek a számukra lehetséges legteljesebb mértékben részt vehessenek a közösség életében. Az ellátás önkéntesen igénybe vehető közösségi alapú gondozás.

 

Szolgáltatásaink:

Megkeresés: Szociális problémák által ériintett vagy veszélyeztetett egyének elérése vagy felkutatása, akik vélhetően jogosultak egy adott szolgáltatásra, de azt bármilyen okból elérni nem tudják.

Tanácsadás: A megfelelő információ átadása valamilyen egyszerű vagy speciális felkészültséget igénylő témában, amely valamilyen cselekvésre, magatartásra ösztönöz.

Esetkezelés: Az igénybe vevő szükségleteinek kielégítésére irányuló, megállapodáson alapuló, tervszerű segítő kapcsolat.

Gondozás, mentális gondozás: Az igénybe vevő bevonásával történő, tervezésen alapuló, célzott segítés mindazon tevékenységek elvégzésében, amelyeket az érintett saját maga tenne meg, ha erre képes lenne, továbbá olyan rendszeres vagy hosszabb idejű testi-lelki támogatás, fejlesztés, amely elősegíti a körülményekhez képest legjobb életminőség elérését, illetve a családban, társadalmi státuszban való megmaradást, visszailleszkedést.

 

Készségfejlesztés: Az igénybe vevő társadalmi beilleszkedését segítő magatartásformáinak, egyéni és társas készségeinek kialakulását, fejlesztését szolgáló helyzetek és alternatívák kidolgozása, lehetőségek biztosítása azok gyakorlására.

 

Ellátási területünk:

Szekszárd város és társult települései, Szálka, Őcsény, Decs, Harc, Zomba.

 

Elérhetőségünk:

Szekszárd, Szent István tér 10.

Tel. 74/511-482 és 06-20/231-8469

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadás: hétfőtől-csütörtökig 8-16 óráig

 

Munkatársaink:

1 fő terápiás munkatárs

2 fő gondozó

 

 

 

Tájékoztató a Közösségi Pszichiátriai Ellátásról

 

A képre való kattintással letölthető a teljes tájékoztató.